Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Πραγματοποιήθηκε επιχειρηματικό συνέδριο αναπτυξιακής πορείας από το Επιμελητήριο Πιερίας, 1/2/2012

Πρώτη συνάντηση φορέων για τη συλλογή χρήσιμων δεδομένων για το συνέδριο 

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Πιερίας για συστράτευση για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της Πιερίας, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση με φορείς, το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση κλήθηκαν να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι επαγγελματικών σωματείων και συλλόγων, με στόχο τη συλλογή χρήσιμων δεδομένων για το επιχειρηματικό συνέδριο αναπτυξιακής πορείας που θα διεξαχθεί την άνοιξη. Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με φορείς της Πιερίας για να γίνει μια ολοκληρωμένη καταγραφή απόψεων. 

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, το παρών στη συνάντηση έδωσαν η η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας, η Πιερική Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων δωματίων Ολυμπιακής Ακτής, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων δωματίων Παντελεήμονα,  το Σωματείο εμπόρων και βιοτεχνών  Αιγινίου και περιχώρων, το Σωματείο επαγγελματιών Λιτοχώρου, το σωματείο Ηλεκτρονικών, το σωματείο Κουρέων – Κομμωτών, το σωματείο Κρεοπωλών και το σωματείο Μεταλλικών Κατασκευών. Επίσης, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Καθηγητής και τ. αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δημήτρης Σουμπενιώτης, η Διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ Μπέτυ Παρτσαλίδου, ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εκπαιδευτικός Νίκος Πόδας, ο κ. Μπάμπης Ζαπουνίδης και ο Επιστημονικός συνεργάτης του ΕΒΕ Νικόλαος Χουσουρίδης. 

Τη συνάντηση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τονίζοντας: «είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζουμε σε ποιους τομείς πρέπει να επικεντρωθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Πιερία. Στόχος αυτού του συνεδρίου είναι να αναδείξουμε άμεσα εφαρμόσιμες πρακτικές που θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα αναπτυξιακού χαρακτήρα. Ζητάμε τη συνδρομή όλων σ’ αυτή την προσπάθεια προς όφελος του τόπου. Είναι απολύτως χρήσιμες οι πληροφορίες που έχει να μας υποδείξει ο κάθε κλάδος ώστε να γίνει μια επιστημονικά καταρτισμένη μελέτη για το αναπτυξιακό μέλλον της Πιερίας. Ξεκινήσαμε την πρώτη από τις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουμε για τις ανάγκες της προετοιμασίας του συνεδρίου, ζητώντας από τους εκπροσώπους των επαγγελματιών να απαντήσουν σε ερωτήσεις που τους απευθύνει, μέσω ερωτηματολογίου, η επιστημονική ομάδα που επεξεργάζεται τα δεδομένα. Ευχαριστώ όλους τους επαγγελματίες για την αρωγή τους».  Τέλος, ο καθηγητής κ. Δημήτρης Σουμπενιώτης συμμερίστηκε τους στόχους του συνεδρίου, ανέλυσε διεξοδικά το ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε στους φορείς και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν. 

Προηγούμενο Τριήμερο Φιλοξενίας Δημοσιογράφων από όλη την Ελλάδα

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας