Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνεδρίαση Δ.Σ. Επιμελητηρίου – Υλοποίηση απόφασης για την απορρόφηση του κόστους των διοδίων

Την απορρόφηση του κόστους διοδίων τελών εισόδου στην Πιερία από τους επαγγελματίες με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού αποφάσισε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2013. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η υλοποίηση της παραπάνω δράσης και ο προϋπολογισμού δαπανών που θα απαιτήσει η εκτύπωση εντύπων, αφισών και του ειδικού σήματος που θα πρέπει να προμηθευτούν οι επιχειρήσεις και το οποίο θα ενημερώνει τους επισκέπτες για την προσφερόμενη υπηρεσία. Το Επιμελητήριο προχώρησε στην παραπάνω απόφαση κατόπιν των θετικών απαντήσεων που έλαβε από την πλειονότητα των επαγγελματικών σωματείων που συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση της 5ης Ιουνίου με αντικείμενο το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως σημείωσε ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Μάρκος Κουλούμογλου, η απόφαση απορρόφησης του κόστους των διοδίων τελών ανέρχεται μέχρι του ποσού των 5,40 ευρώ και αφορά ελάχιστη κατανάλωση 35 ευρώ, ενώ το χρονικό περιθώριο χρήσης της παραπάνω έκπτωσης από την πλευρά των επισκεπτών θα είναι 2 μέρες. Επιπλέον, πρόσθεσε πως στόχος του Επιμελητηρίου είναι η συγκεκριμένη δράση να μην περιοριστεί στους θερινούς μήνες, αλλά να συνεχιστεί καθΆ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

«Ο αντίκτυπος της συγκεκριμένης ενέργειας μόνο θετικός μπορεί να είναι και θα στείλει το μήνυμα πως οι επιχειρήσεις της Πιερίας αγωνίζονται ενάντια στα διόδια με κάθε τρόπο», επεσήμανε ο κ. Κουλούμογλου. Εξάλλου, πρόσθεσε, για την ενέργεια αυτή δεν θα ενημερωθούν μόνο οι επισκέπτες της Πιερίας, αλλά και όσοι διέρχονται του νομού, με αποτέλεσμα η πρωτοβουλία των επαγγελματιών να γίνει ευρύτερα γνωστή, στο γενικότερο πλαίσιο ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού στην Πιερία.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα, το Δ.Σ. αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση (βάσει του Ν. 3419/2005) της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Πιερίας με το ποσό των 2.000 ευρώ, του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης με το ποσό των 1.500 ευρώ, ενώ από 1.000 ευρώ θα διατεθούν στα Σωματεία Επαγγελματιών Λιτοχώρου και Επαγγελματιών, Βιοτεχνών  και Εμπόρων Αιγινίου και Περιχώρων, ενώ εγκρίθηκε και το σχέδιο προϋπολογισμού του έτους 2014. 

Αξίζει να σημειωθεί πως της συνεδρίασης προήδρευσε ο κ. Κουλούμογλου, καθώς ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου βρισκόταν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχει σε συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό κ. Αθανάσιο Σκορδά.

Προηγούμενο Συγχαρητήριο μήνυμα Επιμελητηρίου Πιερίας προς τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Αθανάσιο Μαντζούκα για τον «πόλεμο» ενάντια στο Παρεμπόριο

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας