Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνεργασία Επιμελητηρίου Πιερίας με το Δήμο Δίου για την διοργανωση της 7ης Έκθεση Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων, 4-6 Σεπ. 2009

Ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους το Επιμελητήριο Πιερίας και ο Δήμος Δίου

Τη συνεργασία τους για την από κοινού διοργάνωση της 7ης Έκθεσης Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων επισφράγισαν ο Δήμος Δίου και το Επιμελητήριο Πιερίας, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουλίου στο Επιμελητήριο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζήσης Σαμαράς, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Μόσχος Γιαλένιος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Γιάννης Αναστασιάδης, ο Γ.Γ. Νίκος Ασαρίδης και ο Οικονομικός Επόπτης Μάρκος Κουλούμογλου.

Η φετινή, 7η κατά σειρά Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο Καρίτσας παρουσιάζοντας μια μεγάλη γκάμα εκθεμάτων αλλά και αρκετές καινοτομίες.  

Στο παρελθόν τόσο το Επιμελητήριο Πιερίας όσο και ο Δήμος Δίου διοργάνωναν ξεχωριστά εκθέσεις παραδοσιακών-βιολογικών προϊόντων. Το 2008 οι δύο φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να διοργανώσουν μία πολυεπίπεδη έκθεση Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων με τη συμμετοχή πολλών εκθετών αλλά και με πλούσιο πρόγραμμα με αναφορές στην τοπική μας πολιτιστική παράδοση. Τα αποτελέσματα της περσινής έκθεσης κρίθηκαν θετικά και οι δύο φορείς αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συνδιοργάνωση και της φετινής έκθεσης βάζοντας τον πήχη ακόμη πιο ψηλά.

«Θεσμό» για τα τοπικά δρώμενα χαρακτήρισε την έκθεση ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστου τονίζοντας: «ο Δήμος Δίου, που ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας του στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή, προβάλλει για επτά  συνεχόμενα έτη την τοπική παραγωγή και τα προϊόντα της Πιερικής γης. Σήμερα η έκθεση είναι ένας θεσμός για τα τοπικά δρώμενα, που αγκαλιάζεται όχι μόνο από τους δημότες του Δίου αλλά και από όλους τους Πιεριείς. Στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία ενώνουμε για δεύτερη χρονιά τις δυνάμεις μας με το Επιμελητήριο Πιερίας έχοντας την κοινή πεποίθηση ότι μαζί μπορούμε περισσότερα».

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε: «Η προβολή και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων είναι στις βασικές μας προτεραιότητες. Μέσα από τη διοργάνωση της έκθεσης θέλουμε να αναδείξουμε τα ποιοτικά προϊόντα της Πιερικής γης. Πέρσι, για πρώτη φορά, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το Δήμο Δίου στοχεύοντας στη διεύρυνση της διοργάνωσης. Η συνταγή πέτυχε. Φέτος συνεργαζόμαστε και πάλι και, έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».

Δηλώσεις Συμμετοχής

Το Επιμελητήριο Πιερίας προσκαλεί τις επιχειρήσεις-μέλη του που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα με επαγγέλματα συναφή με τον αγροτικό τομέα (π.χ. παραγωγή-εμπορία αγροτικών προϊόντων, κατασκευή-εμπορία γεωργικών μηχανημάτων κ.ο.κ.) να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση μέχρι και την Τετάρτη  26 Αυγούστου, στα τηλέφωνα 23510 47263 και 23510 23211, ώρες γραφείου.

Προηγούμενο Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στη 16η Διεθνή Έκθεση Τιράνων, 25-30 Νοε. 2009

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας