Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Ειδική εκδήλωση για την ανάδειξη και πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας υπό την προεδρία του Ηλία Χατζηχριστοδούλου στο Επιμελητήριο Λέσβου

Η. Χατζηχριστοδούλου: «Οι προσπάθειές μας όλες εστιάζονται στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και στο συντονισμό των δράσεων για την επιτυχία του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την προστασία της αγοράς και των καταναλωτών καθώς και η προάσπιση του υγιούς ανταγωνισμού»

Μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Λέσβου προς τον πρόεδρο της Θεματικής Επιτροπής Παρεμπορίου και Παραοικονομίας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου με θέμα: «Ανάδειξη και πάταξη της τεράστιας μάστιγας του Παρεμπορίου και της Παραοικονομίας», η οποία πλήττει την Ελληνική Οικονομία, το νόμιμο εμπόριο και τον υγιή ανταγωνισμό και είναι η δεύτερη εκδήλωση του 2023 – η πρώτη ήταν στη Σάμο- για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, στοχεύοντας στην απαλλαγή της Ελληνικής Οικονομίας από το φαινόμενο του παρεμπορίου και της παραοικονομίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του β’ αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή ΝΔ Λέσβου, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, του α’ αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Ιορδάνη Τσώτσου, του πρόεδρου κ. Ευάγγελου Μυρσινιά και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λέσβου, του β΄ Αντιπρόεδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ιωάννη Πεΐδη, εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, του Τελωνείου, της Εφορίας, του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, του Λιμεναρχείου, της Ελληνικής Αστυνομίας, Εμπορικών Συλλόγων Μυτιλήνης και Καλλονής, Συλλόγων και Ενώσεων Λογιστών, Τουριστικών Πρακτόρων και Ποτοποιών.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος κ. Η. Χατζηχριστοδούλου παρουσίασε τα αριθμητικά στοιχεία της περιόδου 2022 και του πρώτου τριμήνου του 2023 από τα αποτελέσματα της δράσης της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου (ΔΙΜΕΑ), που προέκυψαν από επιτυχείς ελέγχους ανά την επικράτεια. Στη συνέχεια δεσμεύτηκε ότι ως πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με την υλικοτεχνική υποδομή και το απαραίτητο προσωπικό για την όσο το δυνατόν καλύτερη εκτέλεση του έργου τους.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ακούστηκαν όλες οι απόψεις και οι προβληματισμοί των εκπροσώπων των φορέων, σχετικά με τα φαινόμενα παραοικονομίας και τέλος όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων για αποτελεσματικότερο έλεγχο με στόχο την προστασία της αγοράς και του καταναλωτή.

Προηγούμενο Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο τεχνικών ηλεκτροκίνησης με θέμα: «Ηλεκτροκίνηση στην Πράξη» στη Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας