Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Σεμινάριο Τεχνικού Ασφαλείας 2024

Το Επιμελητήριο Πιερίας ενημερώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία (εγκύκλιος 2776-15/1/2024), κάθε εργοδότης που απασχολεί προσωπικό οφείλει να έχει Τεχνικό Ασφαλείας στην επιχείρησή του.

Το Επιμελητήριο Πιερίας έχει επιμορφώσει από το 2003 έως σήμερα 4749 εργοδότες και δίνει τη δυνατότητα, σε όσους εργοδότες επιθυμούν, να επιμορφωθούν και να ασκούν οι ίδιοι τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας στην επιχείρησή τους. Διαφορετικά είναι απαραίτητο να προσλάβουν εξωτερικό συνεργάτη για όσο διάστημα απασχολούν προσωπικό.

Χρόνος υλοποίησης

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται συνήθως όλο το χρόνο εκτός των καλοκαιρινών μηνών.

Οι εργοδότες που επιθυμούν να ασκούν οι ίδιοι τα καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας στην επιχείρησή τους καλούνται να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά το συντομότερο, προκειμένου να συμπεριληφθούν στα επόμενα τμήματα, βάσει των διαδικασιών που ορίζει το Υπουργείο Εργασίας (υποβολή τουλάχιστον 60 ημέρες πριν τη διοργάνωσή τους).

Όσοι έχουν ήδη υποβάλει δικαιολογητικά θα κληθούν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που θα λάβουν από το Επιμελητήριο Πιερίας.

Απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής:

Κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να υποβάλλει τα εξής:

  1. Συμπληρωμένη αίτηση με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του ενδιαφερόμενου,
  2. εικόνα taxis με όλες τις δραστηριότητες της επιχείρησης,
  3. στοιχεία μητρώου φυσικού προσώπου της επιχείρησηςσε περίπτωση ατομικής επιχείρησης και στοιχεία μητρώου νομικού προσώπου της επιχείρησης σε περίπτωση άλλης νομικής μορφής (ΑΕ, ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, κοκ.),
  4. πτυχίο/δίπλωμα/απολυτήριο λυκείου τεχνικής ειδικότητας (αφορά μόνο τη β’ κατηγορία)

προκειμένου να συμπεριληφθεί στα εκπαιδευτικά προγράμματα του τρέχοντος έτους.

Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται με την υποστολή τους είτε με φυσική παρουσία στο Επιμελητήριο είτε μέσω email στο info@champier.gr

Σας υπενθυμίζουμε ότι η αίτηση δεν αποτελεί αποδεικτικό απαλλαγής από την υποχρέωση να τηρεί η επιχείρηση εξωτερικό τεχνικό ασφαλείας για όσο διάστημα απασχολεί προσωπικό, υποχρέωση που αίρεται μόνο από τη στιγμή που θα επιμορφωθεί ο εργοδότης. 

Επίσης τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης που έχουν εκδοθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2010 θα ισχύουν μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2026, ημερομηνία μέχρι την οποία οι συγκεκριμένοι εργοδότες δύνανται να επανακαταρτιστούν σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση 2432/12.01.2024.

Κατηγορίες και Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής καταβάλλεται με την οριστικοποίηση των ημερομηνιών διεξαγωγής και ανάλογα με την κατηγορία επικινδυνότητας που κατατάσσεται η κάθε επιχείρηση ως εξής:

  • 25€ για τα μέλη του Επιμελητηρίου και 70 € για μη μέλη| Επιχειρήσεις των κλάδων παροχής υπηρεσιών και εμπορίου που ανήκουν στη χαμηλή επικινδυνότητα, Γ’ κατηγορία (διάρκεια 10 ώρες σε 2 ημέρες).
  • 95€ για τα μέλη του Επιμελητηρίου και 130€ για μη μέλη | Επιχειρήσεις των κλάδων μεταποίησης και κατασκευής που ανήκουν στη μεσαία επικινδυνότητα, Β’ κατηγορία (διάρκεια 35 ώρες σε 7 ημέρες).

Τρόπος διεξαγωγής

Τα σεμινάρια σύμφωνα με το ΦΕΚ 4187-10/9/2021 πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία σε αίθουσα του Επιμελητηρίου μόλις συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητηρίου Πιερίας 2351023211 (εσωτερικό 3).

Προηγούμενο Technology and Software Instabul Summit, 02 Μαρτίου 2024, Κωνσταντινούπολη

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας