Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας με Εκπροσώπους της Διοικήσης της Εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.»

Κατά την 21η Μαρτίου 2023, με την Ανοικτή Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, προς τη Διοίκηση της εταιρείας «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», κοινοποιηθείσα προς την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,  διατυπώθηκαν με σαφήνεια τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα, που δημιουργούνται σε βάρος της ασφάλειας των χρηστών του τμήματος της ΠΑΘΕ, εντός των ορίων της Πιερίας, των χερσαίων μεταφορών, του τουρισμού και του εγχώριου και διεθνούς εμπορίου, εξαιτίας των υπερβολικά χρονοβόρων, απαραίτητων όμως, έργων συντήρησης των «γεφυρών άνω διαβάσεων» και της πυροπροστασίας της σήραγγας ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Αντιδρώντας άμεσα η εταιρεία και προκειμένου να παράσχει την απαραίτητη ενημέρωση, για την πορεία των έργων, ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2023.

Η εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τους κ. Μανδαλώζη Δημήτριο, υπεύθυνο κυκλοφορίας, κ. Καλογήρου Κων/νο, τεχνικό Διευθυντή και κ. Λιογκαρίδη Γρηγόριο, υπεύθυνο εταιρικής επικοινωνίας & ΕΚΕ.

Από πλευράς Επιμελητηρίου συμμετείχαν, ο Πρόεδρος, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Γεν. Γραμματέας, κ. Αθανάσιος Κόκκινος, ο Νομικός Σύμβουλος, κ. Στέφανος Βαρδάκας και ο Ειδικός Συνεργάτης του Προέδρου.

Από τη συζήτηση προέκυψαν τα κάτωθι.

Πρώτον: Η εταιρεία «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ» είναι παραχωρησιούχος και υπεύθυνη λειτουργίας και συντήρησης του επίμαχου τμήματος της ΠΑΘΕ, το οποίο διασχίζει την Πιερία.

Δεύτερον: Για την εκτέλεση νέων έργων, όπως η «ενίσχυση στατικότητας παλαιών γεφυρών» και τα έργα πυροπροστασίας της υπόγειας σήραγγας ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, είναι υπεύθυνο το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τρίτον: Τα έργα ενίσχυσης των γεφυρών άνω διαβάσεων πρόκειται να ολοκληρωθούν, η μεν γέφυρα Μακρυγιάλου περί τα τέλη Ιουνίου 2023, η δε γέφυρα του Αλιάκμονα αναμένεται να δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία.

Τέταρτον: Τα έργα πυροπροστασίας της σήραγγας Κατερίνης, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δωδεκαμήνου.

Το Επιμελητήριο Πιερίας προκειμένου να μειωθούν τα χρονίζοντα κυκλοφοριακά προβλήματα επικοινώνησε, ήδη, με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, για θέματα Υποδομών και Δικτύων, κ. Πάρι Μπίλλια, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση, ότι ο πολύπαθος «κόμβος Ανδρομάχης» θα δοθεί στην κυκλοφορία περί τα μέσα Ιουνίου, γεγονός που θα καταστήσει εφικτή την εκτροπή των βαρέων οχημάτων προς τη Νέα Περιφερειακή Οδό, χωρίς αυτά να επιβαρύνουν τον κυκλοφοριακό φόρτο της υπολειτουργούσας σήραγγας Κατερίνης.

Παράλληλα, προγραμματίζει παρέμβαση προς το Υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου οι εργασίες για την ενίσχυση της γέφυρας  άνω διάβασης, στο ύψος της Μεθώνης, να ξεκινήσουν το φθινόπωρο, ώστε να μην αυξηθεί η ταλαιπωρία των μετακινουμένων, κατά τους θερινούς μήνες, οπότε βρίσκεται στην κορύφωσή του ο οδικός τουρισμός με προορισμό την Πιερία.

Το Επιμελητήριο Πιερίας δεσμεύεται να εντείνει τις προσπάθειές του, προς κάθε αρμόδια αρχή, προκειμένου να επισπευσθεί η ολοκλήρωση των εν λόγω έργων, προς όφελος της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ κα της ομαλής λειτουργίας της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ του τόπου.

Προηγούμενο Ειδική εκδήλωση για την ανάδειξη και πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας υπό την προεδρία του Ηλία Χατζηχριστοδούλου στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας